8 queer series voor Netflix & chill

kushcoast.com

Cultuur

Nanoah
18 June 2017, 16:11

Het is geen geheim en je hoeft je er niet voor te schamen. Je hoeft ook echt niets te ontkennen. We’ve all been there: ’s avonds laat op de bank met je nieuwe flirt, eindeloos scrollend door de lange lijst series voor een avondje Netflix. Met als einddoel: chill. Eindeloos scrollen bederft de mood en dat is het laatste wat je wilt. Daarom heb ik een lijstje opgesteld van series waar LHBT-personages een rol spelen om het voor jou makkelijker te maken. Thank me later.

Skins

Skins is een lekker dramatische tienerserie op Netflix met een prima aantal seizoenen. De serie richt zich telkens op een andere groep jongeren die bevriend zijn of worden. Elke groep wordt twee seizoenen gevolgd. In iedere vriendengroep zit (minimaal, laten we dat een verrassing houden) één personage die behoort tot de categorie LHBT+. De serie kijkt lekker weg en is naast dramatisch ook enorm humoristisch.

Met 61 afleveringen in zeven seizoenen is deze serie geschreven door de opmerkelijk jonge schrijver Jamie Brittain samen met zijn vader Bryan Esley. Jamie Brittain was nog maar 21 toen  Skins in première ging in Engeland op 25 januari 2007. De serie eindigde op 5 augustus 2013.

Please Like Me

In de luchtige serie Please Like Me wordt kennisgemaakt met Josh, een awkward 20-jarige jongeman die ontdekt dat hij op mannen valt in de eerste afleveringen. In de serie volg je vooral Josh die een heleboel ontdekt over zichzelf & ontmoet je zijn vrienden en vriendjes door de jaren heen.

De vriendelijke Josh wordt gespeeld door de bedenker en schrijver van de serie: Josh Thomas. De serie verdeelt 32 afleveringen over vier seizoenen en wordt weggezet als een dramatische comedy.

You Me Her

Een relatief nieuwe serie, die wordt omschreven als een romantische komedie in combinatie met drama: You Me Her draait om het getrouwde stel Emma en Jack die nodig hun seksleven spannender moeten maken om daarmee hun relatie te redden. Dit doen zij door een call girl in te huren: Izzy. Dit was uitsluitend bedoeld om hiermee hun seksleven een opkikker te geven, Jack en Emma worden echter allebei verliefd op Izzy.

(Audience)


You Me Her is de eerste polygamische komedie serie op TV, helaas ben je er zo doorheen omdat alleen de eerste twee seizoenen op Netflix te vinden zijn. De twee seizoenen bestaan uit tien afleveringen per stuk. Greg Poehler speelt Jack in You Me Her. Komt zijn achternaam je bekend voor? Dat kan, Greg Poehler is het broertje van de comédienne & actrice Amy Poehler die in 2014 een Golden Globe won voor haar hoofdrol in de serie Parks and Recreation.

Orphan Black

Één van mijn favoriete series is Orphan Black. Spannend, dramatisch, sciencefiction en thriller omschrijven deze serie het best. De afleveringen eindigen iedere keer met een flinke cliffhanger, ben je verslavingsgevoelig? Dan is dit je waarschuwing! In de serie speelt de bijzonder getalenteerde Tatiana Maslany meerdere rollen waaronder een onwijs aantrekkelijke lesbienne genaamd Cosima Niehaus. Ook de prachtige Évelyne Brochu speelt lesbisch in de serie als Delphine Cormier. Deze twee op zich zijn al de moeite waard om deze serie eens te bekijken.
Ook Orphan Black heeft tien afleveringen per seizoen, op Netflix zijn vijf seizoenen te vinden. Het indrukwekkende aan de serie is voornamelijk dat Tatiana Maslany maar liefst twaalf (!) rollen speelt. En je kunt gerust zeggen: she kills it. Ze heeft met deze performance in 2016 dan ook een Emmy Award gewonnen in de categorie ‘beste actrice in een dramaserie’.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Ook Unbreakable Kimmy Schmidt vind ik het noemen waard. Veel diepgang zul je niet vinden in deze serie, heel serieus is het ook niet bedoeld. De serie volgt vooral de 29-jarige Kimmy Schmidt die zich aanpast aan het leven in New York na vijftien jaar lang vastgehouden te hebben gezeten in een bunker van een vreemde man. Kimmy krijgt in New York een opvallende huisgenoot: Titus Andromedon. Titus is hét stereotype van een zwarte homo en heeft een onwijs uitgesproken persoonlijkheid. Titus is het lichtpuntje van de serie.
Ondanks dat Titus de show steelt,  mogen we de hoofdrolspeelster ook zeker even noemen. De rol van Kimmy wordt gespeeld door de actrice Ellie Kemper, die vooral bekend is van haar rol in The Office.
Één waarschuwing: de themesong van Unbreakable Kimmy Schmidt zul je in je dromen nóg horen, want Females are strong as hell!

Cal en Thom in EastSiders

Eastsiders

In seizoen 1  van Eastsiders moet je het doen met afleveringen van plus minus vijftien minuten. In het tweede seizoen zijn deze gelukkig verlengd tot een half uur. In de serie draait het vooral om het homokoppel Cal en Thom. Één van de mannen gaat echter vreemd met de knappe Jeremy. Om hun relatie toch te redden beslissen Cal  en Thom met trio’s de boel wat spannender te maken.
Net als Please Like Me is de hoofdrolspeler ook de bedenker en schrijver van de serie. Kit Williamson, Cal, werd met zijn serie en acteurs ruim vijftien keer genomineerd voor prijzen. Naast het verhaal is Williamson ook verantwoordelijk voor de regie.

Orange Is The New Black (OITNB)

Ik heb het geprobeerd, maar ik kan het niet laten om ook OITNB te vermelden. Deze serie kan gewoon niet ontbreken in de lijst omdat het haast alle letters in LHBT vertegenwoordigd. Daarnaast is het gewoon een verdomd goeie serie en is het bijna schandalig als je geen idee hebt wie (of wat) Alex Vause is.

Orange Is The New Black is geschreven door Jenji Kohan en gebaseerd op de autobiografie ‘Orange Is The New Black’ door Piper Kerman. In de serie heet ze echter Piper Chapman, gespeeld door Taylor Schilling, die veroordeeld wordt tot vijftien maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld. Ze komt terecht in een vrouwengevangenis en komt daar haar voormalige liefde tegen: Alex Vause, gespeeld door de superhotte Laura Prepon (niks van gelogen, ze is echt héél hot). In OITNB staat diversiteit bijna centraal, stereotypen worden nageleefd maar ook verbroken. Deze maand is seizoen vijf uitgekomen met dertien bingewatch-waardige afleveringen.

Dear White People

Eind april dit jaar verscheen Dear White People op Netflix. In Dear White People wordt een groepje zwarte studenten gevolgd die op een witte school zitten. Elke aflevering focust zich op één personage. En één van die personages is de verlegen journalist Lionel Higgins. Lionel ontdekt dat hij op jongens valt en ontwikkelt een soort crush op zijn kamergenoot. De serie zelf is realistisch, grappig, satirisch en gebaseerd op de film Dear White People van Justin Simien. Een van de meest memorabele afleveringen  werd geregisseerd door Barry Jenkins, die ook verantwoordelijk is voor de regie van de film Moonlight.

Dear White People heeft voor het eerste seizoen tien afleveringen van ongeveer 30 minuten waar we het mee moeten doen.