Recensie: Love is Strange is traag zoals Chopin traag is. Win tickets!

September Film

Cultuur

Wouter van Dijke
16 January 2015, 19:31

Vorige week is de nieuwe film Love is Strange in premiere gegaan. Expreszo recenseerde hem alvast én geeft 3 sets vrijkaartjes weg! Lees snel verder om meer over de film te weten te komen en kans te maken op de tickets!

Love is Strange, de nieuwe film van regisseur Ira Sachs, gaat over Ben (John Lithgow) en George (Alfred Molina), twee mannen die na een relatie van tientallen jaren eindelijk kunnen trouwen. Dolgelukkig stappen de twee in bijzijn van hun goede vrienden en familie in het huwelijksbootje. Maar het geluk is van korte duur als George door het huwelijk zijn baan als muziekleraar op een christelijke school verliest. Het echtpaar wordt gedwongen hun geliefde appartement te verkopen en tijdelijk in te trekken bij diezelfde vrienden en familie.

Dan blijkt dat ‘liefde’ en ‘voortdurend met elkaar opgescheept zitten’ twee totaal verschillende dingen zijn. De aanwezigheid van Ben oefent druk uit op het gezin van zijn neef, waar hij logeert in een stapelbed met diens jonge zoon. Ondertussen eisen de levensstijl en de vele feestjes van Georges veel jongere gastheren ook zijn tol.

Love is Strange verkent op indringende wijze de liefde in al zijn vormen: liefde voor je gezin, voor je vrienden, je kinderen en je geliefde. De film schetst wat er gebeurt als deze liefde door het leven op de proef wordt gesteld en schroomt er daarbij niet voor de kijker af en toe een behoorlijk ongemakkelijk gevoel te bezorgen. Ook kent Love is Strange tal van trage momenten, die veelal onderstreept worden door de zo door Ben en George  muziek van Chopin.En Love is Strange is ook traag op dezelfde manier als Chopin traag is: boordevol ruimte voor reflectie en rust.

Wil je Love is Strange zelf zien? Expreszo geeft 3×2 vrijkaarten weg! Vul snel onderstaand formulier in en wie weet zie jij Love is Strange straks gratis in de bioscoop!

Door Wouter van Dijke

Wouter is sinds oktober 2014 hoofdredacteur van Expreszo. Hij studeert biologie en journalistiek en is de trotse bezitter van een opblaasalpaca met de naam Lodewijck.

Meer van Wouter »