Ricky: Een vent aan de haak slaan

‘Ik heb weer een serie datingapps gedownload’

Column

Ricky Mohabbat
13 December 2017, 20:34

Oké, ik moet iets toegeven. Ik heb (weer) een serie datingapps gedownload. Het blijkt een onmogelijke taak om een leuke vent aan de haak te slaan. Dat komt door verschillende dingen, lees: Ik kan ze niet vinden.

Het was een maandagavond toen ik weer besloot om een kijkje te nemen op Grindr. En ik hoor je al denken, maar op Grindr zijn ze alleen op zoek naar seks toch? Ja, dat is zo, maar er zijn ook genoeg succesverhalen van setjes die elkaar hebben leren kennen via Grindr. Het is niet geheel onwaarschijnlijk dat je Grindr-prins op het witte paard op zoek is naar een snelle wip. Maar een wip met jou en wie weet blijft hij de rest van zijn leven bij je. Je weet het niet, het leven is onvoorspelbaar.

“Jongens sturen ongegeneerd en vooral ongevraagd foto’s van hun geslachtsapparaat”

Al gauw stroomden de berichtjes, vlammetjes, en niet te vergeten de dick-pics binnen. Ik blijf het maar een raar gegeven vinden. Jongens die ongegeneerd en vooral ongevraagd foto’s van hun geslachtsapparaat sturen.
(Oké, ik ben zojuist op zoek gegaan naar synoniemen voor het mannelijk geslachtsdeel. Ik heb nooit geweten dat het woordje ‘tampeloeres’ een ander woord voor penis is. Het gebruikelijke ‘fluit’, ‘jongeheer’ en ‘leuter’ kende ik, maar woorden zoals ‘fallus’ en ‘opperwachtmeester’ zijn nieuw voor mij. Zo leer je nog eens iets.)

Jongens vinden het dus fijn om foto’s te delen van hun private parts. Ik begrijp enigszins dat dit gebeurt op een app als Grindr, omdat het vooral om de lengte van je tampeloeres gaat en niet of je de stelling van Pythagoras kan toepassen. Er zitten echt prachtexemplaren op Grindr, dus ik heb een tijdje gekletst met een paar jongens. Vervolgens heb ik de piemels aanschouwd en uitgelogd. Ik weet niet wat het is, maar het daten via Grindr blijft een struikelblokje. Ik heb nog nooit een hook-up gehad via Grindr. Wat nou als hij een psycho blijkt te zijn en me gaat stalken? En hoe gaat zo’n ‘date’? Hij belt aan, jij laat hem binnen. Jullie bespreken het weer en daarna bespringen jullie elkaar? Ik heb geen idee. Misschien een leuke toevoeging aan mijn To-dolijstje voor 2018.

“Ik ging op zoek naar een foto waarop ik als een lot uit de loterij stond”

Grindr deed het ‘m dus niet voor mij. On to the next. Mijn collega had het over Badoo. Nog nooit van gehoord. Uitproberen dan maar. Ik ging op zoek naar een foto waarop ik er als een lot uit de loterij uitzie. Bij Badoo is het de bedoeling dat je naar rechts swipet als je iemand leuk vindt, en naar links wat je liever overslaat. Ik heb een tijdje lopen swipen, helaas zonder succes. Er was weinig leuks waar ik naar rechts voor kon swipen. Badoo, verwijderd.

Tinder is al heel lang geen succesverhaal voor mij. Ik heb een aantal dates gehad via Tinder maar die waren ook niet om over naar huis te schrijven. Na 1305 matches is het tijd geworden om Tinder te verwijderen. Zo zijn er nog een aantal andere apps waaronder een app waarbij je mensen kunt liken waar je bij in de buurt bent geweest. Dat blijft ook een beetje eng, mensen kunnen altijd zien waar je bent. Niet echt een heel fijn idee, vind ik zelf. Je kan elkaar ook gewoon aanspreken.

“Na 1305 matches is het tijd geworden om Tinder te verwijderen”

Na een avondje online dating ben ik tot de volgende conclusie gekomen:
Misschien moet ik gewoon ouderwets vaker naar de club. Dat is Tinder, Grindr, Badoo en alle andere apps die er te downloaden zijn, maar dan in het echt! In de club swipe je ook naar rechts als je met iemand wil dansen. In de club is er ook tampeloeres in overvloed. Wie heeft er datingapps nodig als je ook gewoon uit kunt gaan in Amsterdam?

Door Ricky Mohabbat

Meer van Ricky »