Roel: Ik kan het niet

Column

Roel Janssen
13 January 2015, 12:35

Er zou vandaag eigenlijk een column online komen over goede voornemens. Vooral hoe heel Nederland die waarschijnlijk al heeft laten vallen. Maar hoe kan ik die nu nog schrijven? Hoe kan ik een humoristische column schrijven op het moment dat mijn vakgebied is aangevallen? In Parijs zijn twaalf mensen van het tijdschrift Charlie Hebdo op laffe wijze afgeslacht. Mensen die met hun tekeningen en woorden een verschil probeerden te maken in de wereld. Hoe kan ik een leuke column schrijven als er zoiets verschrikkelijks in de wereld gebeurt? Ik kan het niet. Ik kan het echt niet.

Het enige wat ik wel kan is Charlie zijn. Ik ben Charlie. Je Suis Charlie.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »