Roel: Stoned in de Efteling

Column

Roel Janssen
5 October 2015, 21:07

Er zijn een paar dingen waar ik bang voor ben. Dat zijn fitgirls op Instagram, wielrenners en de Efteling. Gisteren kwam ik in contact met een van die dingen. Je raadt het al: Roel ging naar de Efteling.

De ellende begon allemaal bij het schommelschip. Enthousiast liepen er kinderen van rond de 10 jaar heen. ‘Dat moet mij dan ook wel lukken’, dacht ik nog. Niet dus. Omdat het vet druk was moesten we helemaal onderin zitten (de plek die blijkbaar het minst eng is). Verschrikkelijk. Ik heb met mijn ogen dicht de tijd uitgezeten, terwijl ik af en toe moest gillen wanneer ik toch stiekem keek.

Door naar de Vliegende Hollander. Mijn eerste keer, afgezien van een kermisattractie, in een ‘echte’ achtbaan. Wat denk je dat er gebeurt? Juist: een technische storing. Een uur hebben we gewacht voor een ritje van misschien een minuut. Nog zo iets: na het eten gingen we naar Carnaval Festival, wat misschien wel de minst enge attractie van de Efteling is. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers is 8 jaar en de attractie is gewoon best wel suf.

Uren wachten bij Carnaval Festival

Uren wachten bij Carnaval Festival

Nou, niet bij ons. Ik hoorde eerder al dat er in maart dit jaar iemand was uitgestapt en zijn scheenbeen brak. Ook gisteren was er een storing. Net toen ik in dat kreng zat. Zelfs ‘Carnaval Festival’ werd op die manier een nachtmerrie.

De Droomvlucht daarentegen, door een vriend ook wel de Madonna van de Efteling genoemd – ‘freaking oud, maar mensen blijven komen’ – vond ik wel erg leuk. Het was niet eng. Al stonden we nog steeds gillend op de foto omdat een trol ons liet schrikken. Pluspunt van deze attractie was ook dat ik mijn ogen kon openhouden. Ook wel eens leuk.

Uiteindelijk liepen we door het Sprookjesbos. De hele dag had ik erop gewacht. Nou echt, dat bos is zó groot dat je een uur aan het wandelen bent joh. Toen we het huis van Sneeuwwitje uit liepen rook ik iets vreemds. Wietlucht. Sneeuwwitje werd blowwitje, ik meen het! In een pretpark voor kinderen leek het mensen oke om wiet te gaan roken. Sorry, maar toen gilde ik al helemaal.

Deze column is trouwens niet gesponsord door de Efteling lieve kinderen. Nee, Walibi Holland en Toverland zijn ook allemaal erg eng.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!