Roel: Word dragqueen in 3, 2, 1

© Roel Janssen

Column

Roel Janssen
2 November 2015, 21:54

Halloween is the one night a year when a girl can dress like a total slut, and no other girls can say anything about it. En zo ging ik, met een split tot mijn kruis, als Conchita Wurst naar een Halloweenfeest. Inclusief de hakken, lippen en een mega attitude. Man, wat heb ik respect voor vrouwen gekregen. 

Natuurlijk bedacht ik last minute drag queen te willen worden en moest er een dag van tevoren een hele outfit geshopt worden. Ik kan je vertellen: een jurk scoren voor minder dan 30 euro in Amsterdam is lastiger dan je denkt. Hij moest lang, een tikkeltje uitdagend, maar toch classy zijn. Een jurk zoals Conchita hem zou dragen. Zo’n beetje alle budgetwinkels had ik gehad totdat ik, samen met een vriendin die mij in de jurken hees, er eindelijk een tegen kwam. Een zwarte jurk, veel te strak, maar wel met een blote rug én een split aan twee kanten. (Maatje 38 dames en heren! #goal). Een echt juweeltje.

Schoenen bleken iets moeilijks te zijn. Want waar vind je, behalve op het internet, hakken in maat 43? Uiteindelijk kwam ik ook daarvoor in een van Nederlands grootste schoenenwinkels, waar de verkoopster zonder een seconde raar te kijken mij ging helpen. ‘De hoogste die je hebt’, vroeg ik. En ja hoor! Hoge stappers kreeg ik. Een pruik en wat Kylie Jenner-lipliner later kon ik eindelijk omgetoverd worden tot Conchita.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Het lukte best aardig. Ik werd geshaped tot een mooie slanke Songfestivaldiva en mijn voeten tapete ik helemaal in met  pleisters (dit is eigenlijk geheim). Sorry, maar geloof het of niet maar ik heb nog nooit op hakken gelopen. Met veel te weinig wijn op gingen we de bus en tram (dit zou Conchita natuurlijk nooit doen, maar de outfit was uiteindelijk zo duur dat een taxi er niet meer inzat) in richting Fucking Pop Queers. Een feestje in Paradiso.

Door die hakken leek ik drie meter, maar dat boeide me oprecht erg weinig. Natuurlijk lag ik een keer bijna op de grond en struikelde ik over een trapje. Maar dat gebeurt ook als ik sneakers draag. Wodka lime hielp me door de pijn en uiteindelijk had ik de avond van mijn leven.

Ik wilde altijd al een keer als dragqueen naar een feest, en heb het nu eindelijk eens gedaan. Het is echt heel erg lachen om eens de diva van de avond te zijn. Oh, en bedankt aan alle heren die mij het podium af en op hielpen. Mag ook als ik niet als dragqueen verkleed ben.

Who’s that girl? #conchita #fpq

Een foto die door roeel_ is geplaatst op

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »