Sam Smith wil geen homoactivist zijn

Flickr / Ana Viotti

Nieuws

Roel Janssen
9 December 2014, 22:07

Sam Smith heeft bij de Ellen Degeneres-show gepraat over zijn coming-out. Vlak voordat hij zijn plaat uitgebracht heeft kwam hij voor de wereld uit de kast. Volgens Ellen had dat hem kunnen overschaduwen, maar dat is niet gebeurd. Smith staat bekend om zijn gevoelige muziek, niet om zijn homoseksualiteit.

Zelf voelde het voor hem niet als een echte coming-out. “Ik kwam al uit de kast toen ik ongeveer vier jaar was en op mijn derde wist m’n moeder het al”, vertelt de zanger met de nodige zelfspot. “Ik kwam dus al heel erg jong uit de kast. Ik vond alleen dat ik het moest vertellen aan de wereld voordat mijn album in de winkels zou liggen, zodat mensen wisten door wie het album gemaakt was.”

Hij heeft het ook gedaan om negatieve reacties voor te zijn. “Als ik het later had gedaan zouden mensen denken dat ik erom heb lopen liegen om platen te verkopen.” Sam Smith wil zichzelf niet neerzetten als een homoactivist: “Ik wil er voor iedereen zijn. Niet alleen voor LHBT’ers of heteroseksuelen.”

Bekijk hieronder het interview terug.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »