SCHOKKEND: Onno Hoes lijkt net een mens

Opinie

Fleur van Harmelen
4 December 2014, 15:13

Funfact: Wanneer je 18 bent geworden en daarmee volwassen voor de staat mag je in Nederland onder andere drinken, stemmen, motorrijles nemen en belastingaangifte doen.
Wat ook mag, is seks hebben met andere volwassenen, mits die daar zelf ook zin in hebben. Dit geldt dus ook andersom: volwassenen mogen seks hebben met andere volwassenen. Zo leuk!

Voor wie het gemist heeft, hier de korte samenvatting: Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht, nam contact op met ene Robbie van 20, ging met Robbie op date en wilde eigenlijk wel met hem onder de lakens duiken.

Onze grote vriend Robbie vertelt ons op zijn eigen blog dat hij dit niet gedaan heeft. Sterker nog; dat staat er wel een keer of vijf. Dit was namelijk Niet Zijn Intentie en hij had daar Absoluut Geen Interesse in. Dit zegt hij niet tegen Onno, trouwens. Die laat aan Robbie weten dat hij dit wel aanvoelt. “Je wilde duidelijk nog niet privé zijn samen. Is toch goed. Je bent een leuke vent sowieso.”

Dát noemen we consent. Pas seks hebben op het moment dat beide partijen dit willen. Zonder twijfel. Alleen een ‘ja’ telt als een ja. En dat is mooi! Wat ik minder mooi vind, is wat Robbie gedaan heeft: zonder enige vergelijkbare overeenstemming de privé-conversaties die hij met Onno had delen met het internet en de Telegraaf. Ook had hij stiekem opnames gemaakt van een gesprek dat hij met Onno had. Nu is Robbie waarschijnlijk niet met Onno naar bed geweest, maar als je zoiets flikt neem je hem alsnog aardig in z’n reet.

Want lieve Robbie: burgemeesters mogen seks hebben. Ook Onno. Hij mag ook een poging doen om dat gezellig met jou te ondernemen. Misschien is het niet zo netjes om dat onder werktijd te doen. Maar ach, hij die zonder zonde is werpe de eerste steen: ik twitter ook onder werktijd. Toen ik ooit boodschappen deed voor mijn vereniging heb ik ook een Kinder Bueno gekocht en die samen met de rest gedeclareerd. Er zijn omroepen die van mijn belastingsgeld reportages maken over jongens van 20 die vinden dat ze een missie hebben. Het leven is hard.

Deze tip is gratis, van mij voor jou: Als je niet met iemand naar bed wilt is “nee bedankt, geen interesse” voldoende.
Je hoeft geen Bananasplit te regisseren, de Telegraaf hoef je niet te bellen en de stagiair van Pownews mag ook bij de montagetafel wegblijven. Zo bespaar je iedereen een boel tijd!

Door Fleur van Harmelen

Fleur heeft een huis, een baan én een plant. Daardoor lijkt Fleur heel volwassen maar dat valt in de praktijk tegen. Kijkt veel films en drinkt meer koffie.

Meer van Fleur »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!