Tim Cook: “Ik ben trots om homo te zijn”

Andy Ihnatko

Nieuws

Wouter van Dijke
30 October 2014, 12:57

Apple-CEO Tim Cook is vandaag in het Amerikaanse tijdschrift Bloomberg Businessweek voor de hele wereld uit de kast gekomen. Hoewel de topman zijn geaardheid nooit heeft ontkend, heeft hij het ook nooit eerder publiekelijk bevestigd.

“Laat me duidelijk zijn,” schrijft Cook. “Ik ben trots dat ik homo ben, en ik beschouw homo zijn als één van de grootste gaven die God me gegeven heeft.”

Verder schrijft hij te hopen dat hij anderen kan helpen door open te zijn over zijn geaardheid. “Als het iemand die worstelt met zichzelf helpt om te horen dat de CEO van Apple homo is, dan is dat de aanslag op mijn eigen privacy waard.”

Dat Cook homo is geldt overigens al jaren als publiek geheim. Zo staat hij al drie jaar in de hoogste regionen van de lijst met Meest Invloedrijke Homo’s, die elk jaar door het tijdschrift Out wordt gepubliceerd.

Door Wouter van Dijke

Wouter is sinds oktober 2014 hoofdredacteur van Expreszo. Hij studeert biologie en journalistiek en is de trotse bezitter van een opblaasalpaca met de naam Lodewijck.

Meer van Wouter »