Transgendervrouw begraven als man

Washington times

Nieuws

Hjalmar Kemperman
25 November 2014, 16:45

Tijdens de begrafenis van de 32-jarige Amerikaanse Jennifer Gable is er wel iets heel vreemds gebeurd. Zij is namelijk niet begraven onder haar eigen naam Jennifer, maar onder haar geboortenaam Geoffrey. Haar vrienden waren geschokt om te zien dat Jennifer in een open kist was gelegd als man, met kort haar en een pak aan.

Hoewel Jennifer in 2007 officieel haar naam heeft veranderd, heeft de familie toch besloten om Jennifer te begraven onder haar geboortenaam. “Ik walg hier van” schrijft Stacy Dee Hudson, een vriendin van Jennifer, op Facebook. “Ze hebben haar een pak aangedaan en haar haar kort geknipt. Hoe kunnen ze haar nou als Geoff begraven, terwijl ze haar naam veranderd heeft? Dit is zo verdrietig om te zien. Jenn, je zal gemist worden.”

Op de begrafenis werd niks gezegd over haar laatste 7 jaar van Jennifer’s leven. Er werd een beeld gecreëerd door de familie waar Jennifer nog steeds door het leven ging als man. Ook in haar overlijdensbericht werd geen enkele aandacht besteed aan Jennifers vrouwelijke identiteit.

 

Door Hjalmar Kemperman

Hjalmar is sinds oktober 2014 adjunct-hoofdredacteur van Expreszo. Studeert Journalistiek & Communicatie en woont sinds kort in een van de mooiste steden van Nederland. Hij schrijft alles op, omdat hij bang is wat te vergeten.

Meer van Hjalmar »