Transseksueel model Andreja Pejic maakt documentaire

Nieuws

Roel Janssen
8 April 2015, 11:06

Het transseksuele topmodel Andreja Pejic is volgens Vogue bezig met het maken van een documentaire over de modewereld. Met de documentaire deelt ze haar ervaringen als transgender-model. 

Afgelopen zomer kwam het Bosnische model Andreja Pejic uit de kast als transseksueel model. Ze besloot alleen nog maar vrouwenkleding te dragen. Dinsdag sprak ze zich tegenover Vogue uit over diversiteit in de modewereld. “Er is al veel verandering gaande”, vertelde het topmodel. “Er is al veel meer diversiteit te zien in de modewereld. We zijn goed op weg!”

Omdat ze haar ervaringen als transgender-model wilt delen, en meer bewustzijn wil creëren, maakt het model een documentaire. Daarin komen ook de veranderingen van de modewereld aan bod. Tegen Vogue vertelde ze blij te zijn deel uit te maken van die veranderingen binnen de modewereld.

De documentaire komt in 2016 uit.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »