Vlog: Hoe reageerde Ricky’s moeder op zijn coming-out?

Column

Ricky Mohabbat
27 July 2018, 14:29

De moeder van Ricky komt maar al te vaak voorbij in zijn columns, maar wie is zij nou eigenlijk precies? Iedereen die daar nieuwsgierig naar was kan z’n hart ophalen, want Ricky zette een vlog met zijn moeder online. Daarin kletsen ze samen over zijn coming-out en hoe het is om als ouder met een bi-culturele achtergrond een LHBT-kind te hebben.

Vorig jaar heb ik op mijn vlogkanaal gedeeld hoe mijn zusje mijn coming out heeft ervaren. Dit keer wil ik het verhaal van mijn moeder met jullie delen. Zoals jullie wellicht al weten ben ik Surinaams-Hindoestaans en heerst er in mijn cultuur nog een taboe op homoseksualiteit. Ik vind het belangrijk om bepaalde onderwerpen bespreekbaar te maken binnen bepaalde culturen. En dan voornamelijk de culturen waarin homoseksualiteit nog steeds een taboe is. Mijn moeder vertelt heel open hoe zij tegenover mijn geaardheid staat. Zo vertelt zij o.a. wanneer zij vermoedde dat ik homoseksueel was en het gesprek dat zij met mijn vader heeft gevoerd. Ik wens jullie veel kijkplezier. En als ik jullie op wat voor manier dan ook kan helpen, stuur mij vooral een berichtje of een DM via Instagram. Ik luister en lees graag naar jullie verhalen.

Ricky

Door Ricky Mohabbat

Meer van Ricky »