Voetbaltoppers

Salem geeft tips in de vorm van een voetbalmatch om al die hopeloze boys aan drag culture te introduceren. Komen jullie ook naar de Superball?

Nieuws

Salem Reed
20 May 2017, 18:29

”Hoeveel Drag Queens heb jij al eens echt gesproken?” Ja geen één, zeggen ze dan. Veel drag queens zullen het met mij eens zijn dat jongens daten een beetje stroef kan lopen. Sommige boys snappen er namelijk helemaal niets van.
Stel je voor: Het gaat superleuk, hij is knap en heeft een baan. Je hebt zijn BSN en pincode al gejat. Maar dan vertel je over Drag.

Ik ben niet te beroerd om de confrontatie aan te gaan met mensen die een vooroordeel hebben bij Drag. Want net zoals voetballer Dirk Kuyt (hij (s)topt), ben ik een filantropenmeid en geef ik graag aan het goede doel.
Lieve boys die het niet begrijpen: hier zijn tips & tricks van Salem Reed in de vorm van een analogie zodat óók jullie kunnen bevatten wat ik doe.

Afgelopen week vertelde een jongeman mij dat er een voetbaltoernooi plaatsvond. Ajax speelt iets Europees en Feyenoord is nationaal kampioen geworden. Ik leer van deze gesprekken, want daar sta ik voor open. Drag is namelijk óók een sport: je wordt er moe van, kost veel tijd, energie en centen, en met een paar lipsync-nummers per maand heb je die kaakspieren ook wel weer getraind. Ik leg de jongens uit dat voor grote competities zoals Superball (aanstaande zaterdag, acht uur, Paradiso!), Drag Queens óók in teams spelen; een zogenaamd house. Dat is een collectief van Drag Queens die esthetiek, passie of enkel vriendschap delen en zo interpretatie geven aan de categorieën lip-sync performance, runway en dance-off.

Vrij duidelijke details denk ik zo, maar daar ligt ook niet het probleem. ”Maar verkleed je je dan alleen thuis? En heb je dan ook seks als Drag?”. Ik vertel ze over rebel queen Willam, die zei: ”If they have a budget, I have a talent.” En zo is het maar net. Drag is fucking duur. Seks heb ik niet als Salem, Salem heeft überhaupt geen seks. ”Maar waar doe je het dan wel voor?”

Nou pretty boy, Drag is mijn creatieve work-out. Met elke kwaststreek creëer ik een schilderij voor een divers, accepterend, levenslustig publiek en ik ben het canvas. De wereld van Drag is verslavend, vervullend, en voor mij pure magie.

Vaak raak ik deze jongens na mijn poëtische gezwijmel kwijt: ”Ik val niet op vrouwen, ik zie je liever als jongen.. Hierop rol ik altijd zo hard mijn ogen, dat ik een reepje prefrontale hersenkwab zie (cortex in het Latijn). Maar eind goed al goed, dan weet ik ook weer wat voor vlees ik in de Kuip heb (get it?). Oh jongens, kom toch een keertje kijken. Bedenk dat elke lip-sync performance een penalty is, en het applaus een doelpunt. Begrijp heel goed, in plaats van met één bal, spelen wij met twee. Gentlemen, start your engines, and may the best Woman win!