Hier moet je volgende week bij zijn!

Multicultureel debat en Kirgizië-demo

© COC Nederland

Activiteiten

Wouter van Dijke
2 December 2014, 17:00

Er is veel te beleven volgende week! Dinsdag organiseert Expreszo in samenwerking met Respect2Love en Stichting Keihan een debat over homoseksualiteit onder mensen met een multiculturele achtergrond. Op woensdag, tijdens Internationale Mensenrechtendag, organiseert COC Nederland een demonstratie tegen de aangekondigde antihomowet in Kirgizië.

Multicultureel Debat
Bij het multicultureel debat zullen LHBT’s uit o.a. Afghanistan, Turkije en Marokko hun verhaal doen. Ook kan het publiek vragen stellen als zij plaats nemen in het panel. Verder komen vertegenwoordigers van Respect2Love en Expreszo aan het woord en is er een vertoning van de indrukwekkende documentaire De Beslissing.

Waar: Theater Kikker, Ganzenmarkt 14 in Utrecht
Wanneer: 9 december, inloop 18:00 – 18:30

Kirgizië-demo
Je hebt misschien nog nooit van het land gehoord, maar in het Centraal-Aziatische Kirgizië is een strenge antihomowet aangekondigd die erg lijkt op de antihomowet in Rusland, maar dan met nog zwaardere straffen. Zo kan er, naast een boete, ook een gevangenisstraf van een jaar worden opgelegd. Het klimaat voor LHBT’s in Kirgizië is het afgelopen jaar flink verslechterd. Zo rapporteert Human Rights Watch over chantage, vernedering, marteling en verkrachting van LHBT’s door de politie.

Waar: Homomonument, Westermarkt, Amsterdam
Wanneer: 10 december, 18:30 – 19:30

 

Door Wouter van Dijke

Wouter is sinds oktober 2014 hoofdredacteur van Expreszo. Hij studeert biologie en journalistiek en is de trotse bezitter van een opblaasalpaca met de naam Lodewijck.

Meer van Wouter »