#WeareALLclean

Nieuws

Roel Janssen
1 December 2014, 21:12

Het is Wereld Aids Dag. Vandaag staat de hele wereld stil bij het feit dat er nog steeds onnodig veel mensen aan aids sterven. Aids is wereldwijd nog steeds de nummer één doodsoorzaak voor vrouwen van 15 tot 45 jaar. Een modeontwerper startte een fotoactie op Twitter. 

Selfies tegen aids
De Amerikaanse modeontwerper Jack Mackenroth was de eerste deelnemer aan Project Runway die er openlijk voor uitkwam dat hij HIV-positief was. Op Twitter plaatste hij op 24 november een foto van zichzelf in de douche, waar hij zichzelf flink aan het inzepen was. Waarom? Omdat mensen met HIV niet vies zijn, en dat moet iedereen weten.

Ballonnen in Amsterdam
Behalve douche-selfies gebeurde er meer vandaag. Vanmorgen werden in Amsterdam op het Museumplein rode ballonnen opgelaten door Angela Groothuizen. De ambassadrice voor STOP AIDS NOW! zei: “Door deze verschrikkelijke epidemie is vader en moedertje spelen voor teveel kinderen in de wereld geen spel, maar de harde, dagelijkse werkelijkheid.” De ballonnen werden de lucht in gelaten voor vrouwen en kinderen die zijn overleden aan aids.

Elke vijftien seconden wordt er iemand geïnfecteerd met HIV. In totaal zijn dat er meer dan 34 miljoen in de hele wereld. Doneren kan op de website van STOP AIDS NOW!

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!