Weet hoe je Solodate

Het advies is slecht maar de gifjes zijn wel leuk

Lifestyle

Fleur van Harmelen
13 March 2015, 12:03

Soms heb je zin in een date, maar ontbreekt er een belangrijke component: iemand om mee te daten. Tja, da’s best jammer. Maar gelukkig kun je ook met jezelf veel plezier beleven! Eeeh, nee, we bedoelen niet op die manier. Expreszo’s Fleur ging op zoek naar de leukste dates in je eentje!

De zoekopdracht ‘dingen om alleen te doen’ levert vooral veel sites op voor actieve 50-plussers. Dan krijg je een lijstje met plekken waar je solo heen kan gaan zonder dat je voor paal staat (museum, bioscoop, ANWB wandelroutes), terwijl ze stiekem toch leuker zijn met een ander. Terwijl andere mensen ook zoveel kunnen verpesten! Al je guilty pleasures zijn alleen maar guilty omdat het volk om je heen er wel weer wat over te mutsen heeft. Dus hier een lijstje met dingen die je in je eentje kan doen, gewoon omdat je hartstikke goed gezelschap bent voor jezelf.

 

Treat Yo Self

“Zou je dat nu wel doen? je hebt het niet echt nodig, toch?” “Oh ja, maar als we gaan stappen ben je weer blut zeker.” NEE, niks van dat alles! Shoppen met anderen is leuk hoor, maar hoe jammer is het om twee uur in de Vero Moda te staan omdat Nicoline denkt dat je ze een dikke kont heeft (Nico, als je dit leest; Ja, die heb je en ja die mogen mensen best zien. het is een fijne kont en ik wil nooit meer de Vero Moda in). Het fijne van soloshoppen is dat niemand kan oordelen over wat je wel en niet laat. Er is niks mis met veel geld aan jezelf uitgeven. Slecht financieel advies dat je waarschijnlijk niet moet opvolgen: Elke vijftig euro die je teveel uitgeeft, daar weet je over 4 maanden niks meer van. Koop die zonnebril, dat boek dat je altijd al wilde – de hardcover! – en zeg nee als gevraagd wordt of je het bonnetje wilt. Niemand houdt je tegen.

Takeout, netflix en cocktails

Nu is elk ‘Netflix-en-Pizza’ grapje op aarde allang gemaakt, maar clichés zijn clichés omdat ze waar zijn. Junkfood eet toch het lekkerst als je het niet hoeft te delen. Het eet op z’n minst beter als je niemand naast je hebt zitten die óf zo weinig eet dat je je alleen maar schuldig voelt óf die net dat stuk Pizza pakt waar jij op zat te azen. Nu zijn er vast mensen die dat niet doen, maar waarom zou je het risico nemen? Spareribs zijn in dat geval het perfecte solodatemaal, omdat je die zo oncharmant kan eten als je wilt zonder dat je na elke hap een volledige keukenrol over je gezicht wilt halen.

Er is trouwens een grote kans dat Jellinek iets vind van het volgende wat ik ga zeggen: maar schenk even een behoorlijk glas voor jezelf in. Nee, groter. Wijn en/of bier mag, maar ik zou uitpakken! Met een cocktail gaat je avond er kwalitatief enorm op vooruit. Een Sex On The Beach bij voorkeur. Dit omdat dit wetenschappelijk aangetoond de beste keus is:

Suck on that, Jellinek. Wetenschap.

Lekker stout

Annie had het allemaal al dondersgoed begrepen: sociale conventies zijn vermoeiend en stom. Waar men soms een dagje naar de sauna gaat om te ontspannen, kan ik iedereen aanraden om een dag de deur uit te lopen in je makkelijkste broek en hoodie en gewoon even schíjt te hebben. Ga niet aan de kant op de stoep, glimlach even niet naar het buurmeisje. Sterker nog, naar niemand! Kijk maar even heel chagerijnig uit je ogen. Sla de deuren iets te hard dicht, zit nét wat te breed in het OV. Verzin het maar. Drie uur zo over straat en ik kan er dik een maand weer tegenaan. Als modelburger! Daar kan geen sauna tegenop.

What-fucking-ever

Doe vooral lekker waar je zin in hebt! Of niet, naar mij hoef je niet te luisteren. Ik schrijf stukjes op internet, ik ben niet je moeder.

Door Fleur van Harmelen

Fleur heeft een huis, een baan én een plant. Daardoor lijkt Fleur heel volwassen maar dat valt in de praktijk tegen. Kijkt veel films en drinkt meer koffie.

Meer van Fleur »