Wereldfilms in Amsterdam

Win kaarten voor de Turkse film ‘Hidden’

Cultuur

Roel Janssen
18 August 2016, 10:20

Amsterdam staat de komende twee weken in het teken van internationale films. Van 18 t/m 27 augustus wordt de 7e editie van World Cinema Amsterdam gehouden. Een festival die de beste onafhankelijk geproduceerde films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika laat zien. 

De films (meer dan 40 in totaal) zijn over het algemeen gemaakt door jonge regisseurs van over de hele wereld. Zes van de films zijn LGBT-gerelateerd, drie daarvan zijn speelfilms.

Rara: “De Chileense Paula is gescheiden en woont nu samen met haar vriendin Lia. Er lijkt niets aan de hand, al klinken er wel steeds vaker afkeurende geluiden. Dan krijgt ze ruzie met haar 12-jarige dochter, die de benen neemt naar haar vader. Ontstaat er nu een voogdijkwestie?”

De film Rara draait op vrijdag 19 augustus en zondag 21 augustus in ‘Rialto’ en op maandag 22 augustus in ‘De Balie’.

Desde Allá: “De wat eenzame tandprotheticus Armando uit Caracas pikt soms jongens op van de straat en masturbeert bij de aanblik van hun naakte lichaam. De 17-jarige Elder is daarvan niet gediend en deelt een paar klappen uit. Toch zoekt Armando hem later weer op.”

De film Desde Allá draait op zondag 12 augustus en donderdag 25 augustus in ‘Rialto’.


Versartî (Hidden):
“Winkeleigenaar Ali Kemal staat op het punt te gaan trouwen met Berfin. Dan stapt er een vrouw zijn winkel binnen, die hem voorspelt dat hij in een vrouw zal veranderen. Hij gelooft haar eerst niet, maar ziet dan dat zoiets echt kan. Hoe moet dat nu met zijn huwelijksplannen?”

De film Vesartî (Hidden) draait op zaterdag 20 augustus en woensdag 24 augustus in ‘Rialto’ en op dinsdag 23 augustus in ‘De Balie’.

Bekijk hier het totale aanbod aan films en evenement tijdens World Cinema Amsterdam 2016.

In samenwerking met World Cinema Amsterdam mogen wij 2×2 kaartjes weggeven voor de film Vesartî (Hidden) die op 24 augustus om 19.15u draait in bioscoop Rialto. Meedoen kan via het onderstaande formulier:

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »